een stichting of vereniging starten

Je bent betrokken bij een buurtinitiatief, je wilt een sociaal doel bevorderen of een belang behartigen, samen met anderen sporten of iets cultureels doen. Dan sta je voor de afweging om een stichting of vereniging te starten. Een adviseur van KansenNet begeleidt je graag bij de oprichting en de keuzes die daarbij komen kijken.

t

Hoe start ik een stichting of vereniging?

Wie besluit een stichting of vereniging op te richten moet veel regelen: statuten opstellen, een bestuur vormen, een bankrekening openen, de KvK-inschrijving, verzekeringen, subsidie en contributie regelen, een begroting maken, belastingaangifte doen, vrijwilligers werven, een website maken en nog veel meer. Onze adviseurs begeleiden je hierbij.

Hoe bestuur en beheer ik een stichting of vereniging?

Stichtingen en verenigingen hebben een dagelijks bestuur. Maar besturen gaat niet altijd vanzelf goed. Als er problemen of uitdagingen zijn, is het fijn terug te vallen op een een adviseur van KansenNet. Zij helpen je graag verder met je vraag.

w

Hulp en ondersteuning van professionals

Voor de meeste mensen is een stichting of vereniging starten onbekend terrein. Dat is het niet voor de adviseurs van KansenNet. Onze ervaren professionals kijken met onbevooroordeelde blik naar jouw vragen en uitdagingen. Zij geven deskundig advies zodat je verder kunt.

Coach aanvragen? 

  • De informatie die je hieronder geeft is essentieel om je te matchen met een adviseur die bij je past

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Gegevens van de organisatie waarom het gaat.

Voorbeelden van ondersteuning

Informatiecentrum

Informatiecentrum

Een stel bevlogen, net afgestudeerde vrouwen wil een informatiecentrum opzetten waar advies wordt gegeven over de duurzaamheid van producten. In ruwe vorm zijn hun ideeën klaar, het komt nu aan op de uitwerking.

De adviseur van KansenNet helpt ze bij het opstellen van statuten, het maken van een bedrijfsplan, de website, een subsidieaanvraag.

Natuurvereniging starten

Natuurvereniging

Een vereniging beheert een natuurterrein en gebruikt als onderkomen een daarop staande voormalige boerenwoning. Door verzakking is de woning bouwvallig en op korte termijn niet meer veilig.

De adviseur van KansenNet helpt het bestuur bij het maken van plannen voor iets nieuws. Waarbij rekening gehouden is met alle aspecten die belangrijk zijn.

Leden werven voor je vereniging

Leden werven

Een oude levensbeschouwelijke vereniging heeft steeds minder leden en de overgebleven leden vergrijzen. Maar er is wel een groot vermogen. In het verleden is ter bescherming daarvan een ingewikkelde juridische structuur bedacht die een ‘overval’ moet voorkomen. De adviseur van KansenNet heeft geholpen om een vereenvoudigde structuur te ontwerpen.

Leden werven voor je vereniging

Activiteitencentrum

 

De zakelijk leidster van een bloeiend activiteitencentrum vroeg om ondersteuning bij de zakelijke kant als, subsidieaanvragen, fondsenwerving, marketing, bedrijfsplan etc.”
De adviseur van KansenNet trad op als sparringpartner, adviseur bij subsidieaanvragen, verbetering van de organisatie en heeft geholpen bij het opstellen van een bedrijfsplan.

Heb je een vraag?

  • Vul hieronder je vraag in en wij nemen spoedig contact met je op.

KansenNet … brengt je verder

Onze sponsors