Exercise every week

Regular exercise is essential to improve your skill. Start speaking Dutch is the best practice.

Who can apply?
People whose Dutch is not their native language.
Applicants have to have a basic knowledge of the Dutch language.

Sign up by phone
To register by phone call 06 47 49 90 17  
on monday, tuesday or wednesday
between 10:00 and 13:00.

Speak Dutch more fluently

We help you to speak Dutch better, making conversation easier. Start speaking Dutch with some help.

For example:

  • at work
  • in a shop or at the market/li>
  • on the street
  • with your doctor
  • at a counter

How does it work?

You sign up via this website or call
06 47499017 for an appointment.
Then you come to our office for an intake interview.

We will look for a Dutch language coach (male or female) for you. This person is speaking Dutch to practice with you.

You will talk to your supervisor once a week about topics that are important to you.

A conversation usually takes place at your supervisor’s home and lasts one to two hours.

Stories of participants

Nederlandse en Chinese klanken verschillen veel van elkaar

Nederlandse en Chinese klanken verschillen veel van elkaar Sinds enige tijd oefen ik wekelijks met Luann de Nederlandse taal. Zij spreekt dat al redelijk, maar vooral door de verschillen van het Nederlands en Chinees zijn er bepaalde probleempunten die we proberen te...

Italiaanse wilde huisdokter worden in Nederland

Mijn Italiaanse leerling wilde huisdokter worden in Nederland. Ze studeerde medicijnen in Bologna, woonde met haar Italiaanse man in Diemen en vloog voor ieder tentamen op en neer. Toch is goed Nederlands spreken belangrijk als je in Nederland wilt werken. Armgebaren...

Elke week verheug ik me op onze conversatie

Ik studeerde Nederlands gedurende zes of zeven jaar maar ik durfde niet te spreken. Ik had niet genoeg zelfvertrouwen, tot ik de Nederlandse Taalcoach van KansenNet ontdekte. Met mijn taalcoach durf ik meer te praten. De wekelijkse conversaties in het Nederlands over...

Every week I am looking forward to our conversation

I love it. I studied Dutch for six or seven years but I never dared to speak Dutch, because I lacked confidence. Since I met my taalcoach I have gained confidence and dare to speak Dutch. My vocabulary and knowledge of the grammar have greatly improved; I really look...

‘Mijn Verhaal’ als kennismaking met het Nederlands

Fatih volgde zijn vrouw naar Amsterdam Fatih werd 32 jaar geleden geboren in het Turkse Izmit. Hij rondde daar de middelbare school af voordat hij aan de slag ging in de horeca. Fatih ontmoette zijn vrouw, trouwde (gelukkig) en leek onderweg naar een toekomst met...

Leer Nederlands Spreken op het terras van de Hortus

De afspraakjes met E. (28 jaar,Thuisland: Ecuador) leveren altijd gespreksstof op tijdens de praktijkoefeningen Nederlands spreken Nederlands spreken op unieke locatie voor gespreksstof.  Na de eerste bezoekjes bij mij thuis, kozen we al snel voor locaties die voor...

Nederlands spreken in het Rijksmuseum

Wist je dat je veel woorden kunt leren in het Rijksmuseum? Twee keer ben ik inmiddels met I. naar het museum geweest. Wat ik heel leuk en verrassend vond is dat ze dan de Nederlandse tekst bij een schilderij leest i.p.v. de Engelse tekst. Veel onbekende woorden leren...

Bijeenkomst KansenNet Nederlands Spreken

KansenNet Nederlands Spreken hield in oktober een bijeenkomst met klanten, begeleiders en coördinatoren. Het was een prettige gelegenheid om gezamenlijk ervaringen uit te wisselen. Maar ook om stil te staan bij de resultaten van KansenNet Nederlands Spreken van het...

1 op 1 coaching op maat

De coaches van KansenNet geloven in
1 op 1 coaching op maat. Na het intakegesprek stellen jullie samen vast of er een klik is. De coach zal jou individueel begeleiden en je verder helpen met antwoorden te vinden op de vragen die je hebt..

 

Deskundig advies

Sterke punten van onze coaches:

  • jarenlange ervaring
  • beleidsmatig en praktisch
  • branche expertise
  • uitgebreid sociaal netwerk
  • kan ook expertise collega coaches inzetten

Altijd zonder kosten

KansenNet draait volledig op vrijwilligers, maar maakt wel kosten voor bijvoorbeeld website, reclame-uitingen, beursbezoeken en administratie systemen. De subsidie inkomsten zijn ontoereikend om Stichting KansenNet te laten groeien. Een eenmalige, vrijwillige bijdrage wordt daarom erg op prijs gesteld.

Examples of what coaches do.

Om jou zo goed mogelijk te helpen vinden wij het belangrijk dat jij een klik hebt met de taalcoach van KansenNet. Daarom starten wij altijd met een intake gesprek. Hieronder voorbeelden van wat taalcoaches doen.

Elke week 3 delen

Fatih komt wekelijks 2 uur lang bij Menno thuis voor Nederlandse les – gesplitst in drie delen. Het eerste half uur praten ze vrijuit over alles wat Fatih te vertellen heeft, zodat Menno zijn vorderingen kan volgen. Het tweede half uur wordt besteed aan het uit het hoofd leren van nieuwe woorden en het vervoegen van werkwoorden. In het derde deel leert Fatih een uur lang om goed lopende zinnen te vormen. Dan laat Menno hem bijvoorbeeld een krantenartikel voorlezen om er daarna een korte samenvatting van te geven. Verder neemt Fatih elke keer een lijstje mee van de nieuwe woorden die hij die week is tegengekomen.

Naar een museum

Twee keer ben ik inmiddels met I. naar het museum geweest. Wat ik heel leuk en verrassend vond is dat ze dan de Nederlandse tekst bij een schilderij leest i.p.v. de Engelse tekst. It starts with practicing Speaking Dutch. Then you’ll understand.

Veel onbekende woorden.
En wat bleek: er staan heel veel woorden in zo’n tekst die ze niet kende dus dat vergde heel veel van mijn uitleg-kunst!

Alleen de eregalerij.

Kortom, we waren in de eregalerij in het Rijks en daar bleef het dus bij! Heel leuk en voor mij ook uiterst leerzaam omdat ik tot in details moest kijken.

Zelfvertrouwen

Ik studeerde Nederlands gedurende zes of zeven jaar maar ik durfde niet te spreken.

Ik had niet genoeg zelfvertrouwen.

Met mijn taalcoach durf ik meer te praten. De wekelijkse conversaties over allerlei onderwerpen helpen me veel.
Mijn woordenschat en kennis van grammatica is verbeterd. Elke week verheug ik me op onze conversatie.

Ik vind het heel leuk.

Leuke locaties

Bijvoorbeeld het terras van de Hortus
Na de eerste bezoekjes bij mij thuis, kozen we al snel voor locaties die voor ons beiden een gezellige twist geven aan het contact. Soms kiezen we voor een terras of café, maar ook de bibliotheek, het Waterlooplein en de Hortus van de VU zijn al langsgekomen. Het leuke van de taal oefenen is dat alles een aanleiding kan zijn om een gesprek over te hebben. De Hollandse Manege (onlangs aangekocht door Stadsherstel) en het zwembad staan nog op het ”to do”-lijstje.

Wekelijkse ontmoeting
We ontmoeten elkaar 1x per week, eigenlijk zonder een vast tijdstip; Per app communiceren we over een geschikt moment en door zorgvuldig taalgebruik blijken ook de app-jes heel leerzaam.

Geschreven tekst als startpunt
Meestal heeft E. een stukje tekst geschreven dat we samen bespreken en dat ik corrigeer tot foutloos Nederlands. Ik heb respect voor iedere anderstalige omdat ik nu pas besef hoe razend moeilijk onze taal te leren is!

Oefenen met een taalcoach van KansenNet brengt je verder.

Apply for improving your Dutch

Are you interested?

Then fill in the form below for Speaking Dutch or call 06 47499017, Monday, Tuesday and Wednesday between 10 and 13 hrs. Within a few days, KansenNet will call you to discuss your application. If we see possibilities to help you, we will seek a supervisor for speaking Dutch that suits you.


In order to process your request we need the following information from you.


* Required fields


KansenNet is a low cost organization, as our staff consists entirely of volunteers. As a result, we can offer our services free of charge. There are expenses though for our website, communication and administration.

Therefore, we would highly appreciate a voluntary contribution. We are thinking of an amount of € 25. But of course, more is welcome! Our bank account number is: (please mention your name).

Banking details: Stichting KansenNet NL87 RABO 0143 6421 03.

Onze sponsors