Een Engels spreekwoord luidt “It’s not WHAT you know, but WHO you know”. In het geval van Pieter bleek dat in ieder geval ten dele waar, want hij belandde bij KansenNet loopbaancoaching via zijn geliefde. Omdat Pieter worstelde met wat hij eigenlijk wilde en wat er (gegeven zijn CV) binnen zijn mogelijkheden lag, suggereerde ze dat KansenNet wellicht behulpzaam kon zijn als een soort sparringpartner bij het zetten van een volgende stap in zijn loopbaan.

De opleiding die Pieter had gevolgd paste eigenlijk niet optimaal bij zijn droombaan. Omdat hij zich ook nog eens vrij breed ontwikkeld had dreigde hij soms te verdwalen in een oerwoud van mogelijkheden. Daarnaast bleken de sollicitatiebrieven van Pieter niet optimaal effectief. Zijn vele kwaliteiten en de voordelen van zijn brede achtergrond bleven soms onderbelicht, waardoor de voorkeur van werkgevers vaak uitging naar kandidaten wiens kwalificaties beter aan leken te sluiten bij de inhoud van de functie. Dit resulteerde in de nodige afwijzingen, waardoor het sollicitatieproces steeds zwaarder werd. Afwijzing is voor niemand leuk, maar de een gaat hier toch makkelijker mee om dan de ander.

KansenNet bracht Pieter in contact met coach Jacco van den Berg. Bij zijn benadering gaat Jacco uit van zijn geloof in de kracht van het individu. Vanuit die optiek bood hij Pieter naast een constructief luisterend oor een aantal (schrijf)opdrachten die Pieter niet alleen leuk vond om te uit te voeren, maar die hem ook hielpen om weer in mogelijkheden te denken in plaats van in mogelijke afwijzingen. De oefeningen hielpen Pieter om zijn gevoel van eigenwaarde terug te vinden en het sollicitatieproces op een meer analytische en praktische manier te bekijken. Het duurde niet lang voordat dit zich vertaalde in een succesvolle sollicitatie.

Pieter is tevreden over de begeleiding door KansenNet en hij heeft het prima naar zijn zin in zijn nieuwe baan. Hij zou het niet erg vinden als hij meer ruimte zou krijgen voor zijn creativiteit en helicopter-visie, maar de bedrijfscultuur is zeer open en hartelijk, zijn werkplek is erg gezellig en het werk is bijzonder afwisselend. Het meest bevredigende aspect van zijn nieuwe positie vindt Pieter nog wel dat hij mensen daadwerkelijk kan helpen.

KansenNet is opgericht om mensen als Pieter verder te helpen. Aarzel niet om contact op te nemen als je denkt dat wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. We geven loopbaanadvies, begeleiden startende ondernemers en non-profit organisaties en helpen mensen die beter Nederlands willen leren spreken.