Nederlandse en Chinese klanken verschillen

Sinds enige tijd oefen ik wekelijks met Luann de Nederlandse taal. Zij spreekt dat al redelijk, maar vooral door de verschillen van het Nederlands en Chinees zijn er bepaalde probleempunten die we proberen te tackelen. We oefenen heel veel op klanken, omdat Nederlandse en Chinese klanken veel van elkaar verschillen. Nederlands Spreken is nog niet zo eenvoudig. Veel dictees dus! Leren luisteren en schrijven.

Waar gaan de mannen water halen?

De aa en a, ee en e, uu en u, oefenen we in zinnen. Waar gaan de mannen water halen? De aardappels staan er wat magertjes bij dit jaar.
Heel lastig! Maar oefening baart kunst. Het is niet alleen leerzaam voor Luann, maar ook voor mij – ik leer zoveel!

Bedankt KansenNet

Luann: Bedankt KansenNet, dat jullie me in contact hebben gebracht met mijn lerares. Ik heb eindelijk min inburgeringsexamen gehaald.
We concentreren niet alleen op tekst en taal, maar ook op cultuurverschillen, dat hoort ook bij de taal.

Benieuwd naar wat Nederlands Spreken Coach voor jou kan doen? Ontdek het hier!