Niet je moedertaal?

Is Nederlands niet je moedertaal? Heb je wel een basiskennis van het Nederlands, maar is Nederlands spreken nog moeilijk voor je?
Beter Nederlands spreken en begrijpen
Onze vrijwilligers helpen je om beter Nederlands te leren spreken en te begrijpen, zodat het makkelijker wordt om contact te hebben met Nederlanders. Zoals bij voorbeeld een gesprek op je werk, in de winkel of op de markt, op straat, bij de dokter of op school…. eigenlijk dus overal.

Elke week oefenen

Je praat elke week ongeveer 1 tot 2 uur met een taalcoach, een Nederlandse man of vrouw. De gesprekken zijn niet in een groep maar individueel; we noemen dat één op één.
Meestal ongeveer een jaar
Het contact duurt meestal ongeveer een jaar, maar kan ook langer of korter zijn.
Vaste dag op afspraak
Je spreekt met de taalcoach af wanneer jullie bij elkaar komen. Het is het beste om op een vaste dag in de week met elkaar af te spreken zodat jullie daar allebei op kunnen rekenen. Meestal spreek je af bij de taalcoach thuis, maar, als dat niet kan, kun je ook, in overleg, op een andere plek afspreken.

Hoe krijg ik een taalcoach?

Via deze website
Je kunt je via het contactformulier op deze website aanmelden. Klik op ‘aanvragen coach.’ Je wordt daarna opgebeld door een van de medewerkers van Nederlands Spreken om een afspraak te maken voor een intakegesprek.
Per e-mail
Stuur je liever een email? Mail dan naar: nederlands@kansennet.nl.
Per telefoon
Je kunt je ook per telefoon bij ons aanmelden. Bel dan op maandag, dinsdag of woensdag tussen 10 en 13 uur naar : 06 47499017 om een afspraak te maken.

Verhalen van deelnemers

‘Mijn Verhaal’ als kennismaking met het Nederlands

Fatih volgde zijn vrouw naar Amsterdam Fatih werd 32 jaar geleden geboren in het Turkse Izmit. Hij rondde daar de middelbare school af voordat hij aan de slag ging in de horeca. Fatih ontmoette zijn vrouw, trouwde (gelukkig) en leek onderweg naar een toekomst met...

Nederlands spreken in het Rijksmuseum

Wist je dat je veel woorden kunt leren in het Rijksmuseum? Twee keer ben ik inmiddels met I. naar het museum geweest. Wat ik heel leuk en verrassend vond is dat ze dan de Nederlandse tekst bij een schilderij leest i.p.v. de Engelse tekst. Veel onbekende woorden leren...

Elke week verheug ik me op onze conversatie

Ik studeerde Nederlands gedurende zes of zeven jaar maar ik durfde niet te spreken. Ik had niet genoeg zelfvertrouwen, tot ik de Nederlandse Taalcoach van KansenNet ontdekte. Met mijn taalcoach durf ik meer te praten. De wekelijkse conversaties in het Nederlands over...

Bijeenkomst KansenNet Nederlands Spreken

KansenNet Nederlands Spreken hield in oktober een bijeenkomst met klanten, begeleiders en coördinatoren. Het was een prettige gelegenheid om gezamenlijk ervaringen uit te wisselen. Maar ook om stil te staan bij de resultaten van KansenNet Nederlands Spreken van het...

Italiaanse wilde huisdokter worden in Nederland

Mijn Italiaanse leerling wilde huisdokter worden in Nederland. Ze studeerde medicijnen in Bologna, woonde met haar Italiaanse man in Diemen en vloog voor ieder tentamen op en neer. Toch is goed Nederlands spreken belangrijk als je in Nederland wilt werken. Armgebaren...

Nederlandse en Chinese klanken verschillen veel van elkaar

Nederlandse en Chinese klanken verschillen veel van elkaar Sinds enige tijd oefen ik wekelijks met Luann de Nederlandse taal. Zij spreekt dat al redelijk, maar vooral door de verschillen van het Nederlands en Chinees zijn er bepaalde probleempunten die we proberen te...

Leer Nederlands Spreken op het terras van de Hortus

De afspraakjes met E. (28 jaar,Thuisland: Ecuador) leveren altijd gespreksstof op tijdens de praktijkoefeningen Nederlands spreken Nederlands spreken op unieke locatie voor gespreksstof.  Na de eerste bezoekjes bij mij thuis, kozen we al snel voor locaties die voor...

1 op 1 coaching op maat

De coaches van KansenNet geloven in
1 op 1 coaching op maat. Na het intakegesprek stellen jullie samen vast of er een klik is. De coach zal jou individueel begeleiden en je verder helpen met antwoorden te vinden op de vragen die je hebt..

 

Deskundig advies

Sterke punten van onze coaches:

  • jarenlange ervaring
  • beleidsmatig en praktisch
  • branche expertise
  • uitgebreid sociaal netwerk
  • kan ook expertise collega coaches inzetten

Altijd zonder kosten

KansenNet draait volledig op vrijwilligers, maar maakt wel kosten voor bijvoorbeeld website, reclame-uitingen, beursbezoeken en administratie systemen. De subsidie inkomsten zijn ontoereikend om Stichting KansenNet te laten groeien. Een eenmalige, vrijwillige bijdrage wordt daarom erg op prijs gesteld.

Voorbeelden van wat taalcoaches doen.

Om jou zo goed mogelijk te helpen vinden wij het belangrijk dat jij een klik hebt met de taalcoach van KansenNet. Daarom starten wij altijd met een intake gesprek. Hieronder voorbeelden van wat taalcoaches doen

Elke week 3 delen

Fatih komt wekelijks 2 uur lang bij Menno thuis voor Nederlandse les – gesplitst in drie delen. Het eerste half uur praten ze vrijuit over alles wat Fatih te vertellen heeft, zodat Menno zijn vorderingen kan volgen. Het tweede half uur wordt besteed aan het uit het hoofd leren van nieuwe woorden en het vervoegen van werkwoorden. In het derde deel leert Fatih een uur lang om goed lopende zinnen te vormen. Dan laat Menno hem bijvoorbeeld een krantenartikel voorlezen om er daarna een korte samenvatting van te geven. Verder neemt Fatih elke keer een lijstje mee van de nieuwe woorden die hij die week is tegengekomen.

Naar een museum

Twee keer ben ik inmiddels met I. naar het museum geweest. Wat ik heel leuk en verrassend vond is dat ze dan de Nederlandse tekst bij een schilderij leest i.p.v. de Engelse tekst.

Veel onbekende woorden.
En wat bleek: er staan heel veel woorden in zo’n tekst die ze niet kende dus dat vergde heel veel van mijn uitleg-kunst!

Alleen de eregalerij.

Kortom, we waren in de eregalerij in het Rijks en daar bleef het dus bij! Heel leuk en voor mij ook uiterst leerzaam omdat ik tot in details moest kijken.

Zelfvertrouwen

Ik studeerde Nederlands gedurende zes of zeven jaar maar ik durfde niet te spreken.

Ik had niet genoeg zelfvertrouwen.

Met mijn taalcoach durf ik meer te praten. De wekelijkse conversaties over allerlei onderwerpen helpen me veel.
Mijn woordenschat en kennis van grammatica is verbeterd. Elke week verheug ik me op onze conversatie.

Ik vind het heel leuk.

Leuke locaties

Bijvoorbeeld het terras van de Hortus
Na de eerste bezoekjes bij mij thuis, kozen we al snel voor locaties die voor ons beiden een gezellige twist geven aan het contact. Soms kiezen we voor een terras of café, maar ook de bibliotheek, het Waterlooplein en de Hortus van de VU zijn al langsgekomen. Het leuke van de taal oefenen is dat alles een aanleiding kan zijn om een gesprek over te hebben. De Hollandse Manege (onlangs aangekocht door Stadsherstel) en het zwembad staan nog op het ”to do”-lijstje.

Wekelijkse ontmoeting
We ontmoeten elkaar 1x per week, eigenlijk zonder een vast tijdstip; Per app communiceren we over een geschikt moment en door zorgvuldig taalgebruik blijken ook de app-jes heel leerzaam.

Geschreven tekst als startpunt
Meestal heeft E. een stukje tekst geschreven dat we samen bespreken en dat ik corrigeer tot foutloos Nederlands. Ik heb respect voor iedere anderstalige omdat ik nu pas besef hoe razend moeilijk onze taal te leren is!

Oefenen met een taalcoach van KansenNet brengt je verder.

Taalcoach Nederlands aanvragen

Heb je interesse?

Vul dan de onderstaande aanvraag voor Nederlands Spreken in. Of bel op maandag, dinsdag of woensdag tussen 10 en 13 uur naar : 06 47499017. Binnen enkele dagen belt KansenNet je op om je aanvraag te bespreken. Als wij mogelijkheden zien om te helpen, zoeken we een taalcoach die bij jou past.


Om je aanvraag te kunnen behandelen hebben we onderstaande gegevens van je nodig.


* verplichte velden

KansenNet maakt weinig kosten doordat onze organisatie geen personeel in dienst heeft, maar volledig draait op vrijwilligers. Daardoor kunnen wij onze diensten kosteloos aanbieden. Er zijn wel uitgaven voor onze website, communicatie en administratie.

Daarom stellen wij vrijwillige bijdragen zeer op prijs, waarbij wij denken aan een bedrag van € 25. Maar meer mag ook! Ons bankrekeningnummer is: (overschrijven svp onder vermelding van je naam) 

NL87 RABO 0143 6421 03 t.n.v. Stichting Kansennet Amsterdam.

Onze sponsors