De Corona Crisis zal voor veel mensen betekenen dat ze op zoek moeten naar een andere baan. Zeker wanneer je jarenlang op dezelfde functie gezeten hebt kan dit onbekend terrein zijn. Waar moet je beginnen? Mensen wisselen nu eenmaal niet graag van baan. Dat komt door de financiële zekerheid die wij als mensen graag willen hebben. Je weet daarbij niet wat je krijgt, maar wel wat je hebt (gehad). Deze onzekerheid is herkenbaar voor zeer veel mensen. Dus of je nu wel of niet noodgedwongen thuis zit, is het handig om te ontdekken of je op zoek moet naar een andere (soort) baan die je meer voldoening gaat geven. Ook wanneer je dus helaas je baan wel verloren hebt, denk even terug of je in je huidige baan deze 7 situaties herkent… misschien kom je wel tot de conclusie dat het ook goed is om verder te kijken en hierbij de steun de loopbaancoaches van KansenNet te vragen.

Situatie 1 – Je klaagt meer over je werk dan dat je je werk viert

Als mensen vragen stellen over je werk zal je snel in een klaagmodus gaan schieten. Het werk is niet leuk, de baas is vervelend en je hebt het te druk. Maar ook je gevoel is niet goed. Wanneer jij jezelf hierin herkent dan heb je een situatie te pakken die mogelijk aanduidt dat het tijd is om verder te kijken en jezelf uit je comfort zone te halen.

Situatie 2 – Je CV is al helemaal bijgewerkt

Als jij het naar je zin hebt op je werk zal je niet snel je CV updaten. Toch kan het zijn dat je al de moeite hebt genomen om je CV te actualiseren. Dit is een situatie die je wakker moet schudden want je doet dit niet zomaar. Wellicht wil je onderbewustzijn je iets vertellen.

Situatie 3 – Je bent actief op zoek naar vacatures

Natuurlijk kan je uit nieuwsgierigheid kijken, maar er zit een duidelijke lijn tussen nieuwsgierigheid en actief zoeken. Betrap jij jezelf erop dat je vaak op een vacature site zit? Dan is het tijd om wellicht actie te ondernemen. Weet je het niet van jezelf? Dan is het wellicht goed om eens de geschiedenis van je browser te bekijken hoe vaak je op een vacaturesite zit.

Situatie 4 – Je viert het weekend en ziet op tegen de week

Natuurlijk heeft iedereen na het weekend wel even en opstartmoment… maar er zit een verschil in het opstarten en tegenzin. Misschien wil of kan je het niet geloven… maar er zijn mensen die staan te trappelen om maandag weer aan het werk te gaan. Kan jouw weekend ook niet lang genoeg duren? Dan heb jij wellicht behoefte aan een andere baan.

Situatie 5 – Je energieniveau is erg laag

Wanneer je geen energie krijgt van je werk, je opziet tegen sportactiviteiten en bewegen kan het zijn dat je toe bent aan een andere baan. Je energie is simpelweg al op voor je aan de leuke dingen kunt beginnen. Herkenbaar dat je nergens puf voor hebt (medische redenen daargelaten)?

Situatie 6 – Je komt doodmoe thuis

Als je een fantastische werkdag hebt gehad, dan zal je vol energie zitten. Want jouw taak was uitdagend maar je hebt het gedaan. Maar wanneer je iedere dag doodmoe van het werk terug komt heb je veel taken uitgevoerd waar je niet blij van wordt. Daarom een belangrijke situatie om te herkennen en actie op te ondernemen.

Situatie 7 – De uitdaging is weg

Jouw werk doe je met twee vingers in je neus. Het kunstje kan je ondertussen slapend en er zijn geen groeimogelijkheden of andere taken die jouw kant op komen. Dan is de uitdaging simpelweg niet meer aanwezig en is het tijd om verder te kijken.

Op zoek naar een andere baan?

Herken jij jezelf in één van de bovenstaande situaties? Of ben je noodgedwongen op de bank door de hele corona crisis? Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze loopbaancoaches. Zij begeleiden je graag tijdens het loopbaantraject waarin jij op zoek gaat naar jouw droombaan.