Via een oud-collega kwam ik terecht bij loopbaancoach Ada van der Hoogte van KansenNet. Midden in de crisis was ik mijn baan bij een communicatiebureau verloren. Zeker in de communicatiesector was het niet gemakkelijk weer aan de slag te komen. Ook mijn leeftijd, 52, hielp niet mee. Tijd om een loopbaantraject te starten met een ervaren loopbaancoach van KansenNet.

Loopbaantraject waar mijn kansen centraal staan

Samen zijn we een loopbaantraject gestart om mijn kansen en mogelijkheden te verkennen. We hebben de meest uiteenlopende beroepsrichtingen bekeken en mijn kerncompetenties en kernkwaliteiten stap voor stap in kaart gebracht.

Gestructureerde, praktische en oplossingsgerichte loopbaancoach

Het was best een pittige tijd en dan is het ontzettend fijn als iemand je helpt om heel gestructureerd je mogelijkheden te onderzoeken. Ada is praktisch ingesteld en oplossingsgericht. Ze kan heel goed doorvragen. Bijvoorbeeld om erachter te komen welke competenties er precies aan te pas kwamen bij dingen die ik in het verleden heb gedaan. Dat was ook goed voor mijn zelfvertrouwen. Vaak had ik na een gesprek met haar weer nieuwe energie.

Hulp bij het starten van een eigen bedrijf

Verrijkt met nieuwe inzichten in mijzelf, mijn talenten en mijn valkuilen, besloot ik voor mijzelf te beginnen als tekstschrijver en redacteur. Omdat Ada ook zelfstandige is geweest én werkt als coach voor startende ondernemers, kon ze mij daarin goed adviseren. Ook met heel praktische zaken zoals: hoe stel je een offerte op? En wat is belangrijk voor de belasting?

Weer aan het werk bij de communicatieafdeling van een grote organisatie

Na vier jaar als zelfstandige te hebben gewerkt, heb ik nu weer een baan op de communicatieafdeling van een grote organisatie. Financieel was het werken als zzp’er voordeliger, maar dit biedt meer zekerheid. Allebei heeft voor- en nadelen. Ik heb nu hartstikke leuke, veelal jonge collega’s.

Ada is mijn sparringspartner ook na het loopbaantraject.

Ik heb veel gehad aan de coaching. We hebben nog steeds af en toe contact, gewoon om even te sparren. Het is prettig om met haar te bespreken waar ik tegenaan loop. Vaak heb ik een ‘aha-momentje’ als ze de kernkwadranten erbij haalt. Ik wéét wel wat mijn valkuilen en uitdagingen zijn, maar in de dagelijkse praktijk vergeet ik die soms. Als Ada mij er dan op wijst, weet ik meestal snel weer hoe ik dingen kan oplossen.