De man van het eerste uur van KansenNet “Reinout Burgerjon“, is al werkzaam bij KansenNet sinds de oprichting in 2013 en is bij deze oprichting ook zeer betrokken geweest. Mede door zijn werk voor KansenNet heeft hij afgelopen 30 april officieel de versierselen (lintje) behorende bij een koninklijke onderscheiding ontvangen. Reden om Reinout ook op onze website extra in het zonnetje te zetten!

Koning van notulen en samenvattingen

Reinout was van 1 juli 2014 tot 1 juli 2020 actief als secretaris van KansenNet. In die tijd heeft hij alle verslagen van de bestuursvergaderingen gemaakt. Daarnaast vertegenwoordigde hij ook het onderdeel Nederlands spreken en maakte de notulen. Hij is dé koning in het maken van notulen en samenvattingen. Onze ingewikkelde en soms warrige vergaderingen wist hij zeer goed samen te vatten. Zijn schrijfstijl kunnen we omschrijven als mooi maar ook humoristisch. In de 6 jaar dat hij secretaris was heeft hij meer dan 60 agenda’s opgesteld én verslagen geschreven.

 

Organisatietalent Reinout

Samen met 5 andere coördinatoren voor Nederlands Spreken houdt Reinout zich bezig met het bijhouden van alle aanmeldingen. Hij maakt afspraken, regelt de intakes en zorgt dat de mensen zich kunnen inschrijven. Uiteraard koppelt hij de anderstaligen aan hun taalcoaches. Hij heeft daarbij, net als al zijn collega’s een eigen bestand aan taalcoaches die hem ondersteunen. Daarnaast is hij óók nog actief al taalcoach. Een ultiem organisatietalent en multi-inzetbaar.

 

Man van de lijstjes en tabellen

Dat deze man een lintje krijg is natuurlijk niet voor niets, want deze duizendpoot is ook nog eens zeer bedreven met lijstjes en tabellen en hij heeft een dijk van een geheugen. Van alle Amsterdamse postcodes weet hij welk stadsdeel, welke buurt en vaak zelfs welke straat erbij hoort. Daarnaast houdt hij van de ouderwetse papieren stadsplattegronden om daarop bijvoorbeeld tram- en buslijnen op te zoeken.

 

Positief en vol humor

Reinout is een altijd positief ingestelde man, die naast heel serieus werken ook ongelofelijk humoristisch uit de hoek kan komen. Hij is altijd bereid om anderen te helpen én die stap extra te zetten die nodig is. Na twee termijnen als secretaris is hij vorig jaar gestopt als secretaris, maar hij blijft voor KansenNet actief als coördinator en als taalcoach.

Reinout namens het hele bestuur gefeliciteerd met het Lintje! Wij zijn trots dat jij onderdeel van ons team bent en dat wij met jou mogen samenwerken.