Kansennet helpt bij het vinden van de juiste baan

Vrijwillige Loopbaan coach Ada van der Hoogte van KansenNet is door het weekblad De Echo geïnterviewd over wat KansenNet voor Amsterdammers kan betekenen. Wij vertellen je ook graag in deze blog wat wij voor je kunnen betekenen en wat de kracht is van ons Netwerk en ons vrijwilligers initiatief.

Werken, ondernemen en taalverbetering start bij KansenNet

KansenNet is een door vrijwilligers georganiseerd netwerk dat Amterdammers ondersteunt bij het realiseren van hun doelen op het gebied van werk, ondernemen en de Nederlandse taalverwerving. Er zijn al ongeveer 150 Amsterdammers als vrijwilliger aangesloten bij dit Netwerk. Hierdoor is KansenNet actief in de hele stad. ‘Iedereen die in Amsterdam woont kan beroep doen op ons netwerk’, aldus loopbaancoach en ondernemingscoach voor startende ondernemers, Ada van der Hoogte.

Passende kansen voor jouw zoektocht 

‘Je kunt bij KansenNet terecht als je bijvoorbeeld een bedrijf wilt starten of wanneer je op zoek bent naar werk dat beter bij je past. En misschien wil je wel onderzoeken wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt of wil je je Nederlandse taalkennis verbeteren met Nederlands Spreken’. Volgens van der Hoogte gaat het in alle gevallen erom dat je een nieuwe kijk krijgt op je kansen en mogelijkheden.

Jij doet het werk, maar wel met ondersteuning

‘Je werkt, ondersteund door een coach van KansenNet, zelf aan het onderzoeken en uitwerken van je ideeën en plannen. Je spreekt samen af waar je elkaar ontmoet.’ Volgens Van der Hoogte hebben mensen het eenvoudigweg nodig om te klankborden over het cv of over een bedrijfsidee. ‘het kan ook zijn dat je meer hulp kunt gebruiken bij de gedetailleerde uitwerking van de marketing of je bedrijfsplan’, zegt Van der Hoogte. “In andere gevallen gaat het juist om een grondige oriëntatie op wat je nou echt goed kunt en graag doet. Een coach die goed luistert en doorvraagt helpt je dan om de keuze te maken die het beste bij jou past. Dit kan een (nieuwe) baan zijn, maar ook het starten als zzp-er of ondernemerschap.

Samen een Netwerk van Kansen met KansenNet

De mannen en vrouwen van KansenNet hebben veel ervaring in uiteenlopende bedrijfssectoren. Zij hebben zelf ook een groot netwerk opgebouwd en zetten hun kennis, ervaring en netwerk in als vrijwilliger. Zij krijgen dus geen vergoeding. ‘KansenNet wordt ondersteund met giften en sponsoren en dankbare deelnemers. Maar ook in Natura in d e vorm van huisvesting en gebruik van kantoorfaciliteiten.’  Samen maken de vrijwilligers de kansen en het netwerk waardevol voor alle Amsterdammers.

Coachee Erna van der Veen haar ervaring met KansenNet

Bij het interview in Echo is een foto geplaatst van Ada van der Hoogte samen met Erna van der Veen. Erna vertelt het volgende over haar ervaring met KansenNet: ‘De loopbaancoach Ada van der Hoogte van KansenNet heeft mij midden in de crisis, toen ik mijn baan bij een communicatiebureau was verloren weer op weg geholpen. Zeker in de communicatiesector was het niet gemakkelijk weer aan de slag te komen. Ook mijn leeftijd, 52, hielp niet mee. Tijd om een loopbaantraject te starten met een ervaren loopbaancoach van KansenNet.’  Nieuwsgierig naar het hele verhaal van Erna? Lees het interview met Erna.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek?

Wil jij graag ondersteuning van de vrijwilligers van KansenNet? Meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking via de pagina’s Bedrijf starten, Loopbaan coaching of Nederlands Spreken.

Klik hier om het gehele artikel op de website van de Echo te lezen.