Onze stichting KansenNet staat en valt met de inzet van onze gemotiveerde vrijwilligers. Zij zijn degenen die de hulp bieden en de ondersteuning mogelijk maken. Deze keer zetten wij onze penningmeester Julie Josey in de spotlights.

De swing van computerspelletjes naar een betekenisvol pensioen

Julie is een enorm actieve, gemotiveerde en punctuele dame van slechts 57 lentes jong die oorspronkelijk uit Engeland komt. Zij woont nu al 7 jaar in Amsterdam en is naar Amsterdam verhuisd vanwege haar werk als Financieel Directeur bij een Amerikaans Computerspelletjes bedrijf op Schiphol Rijk. “Ik kreeg de kans om vervroegd met pensioen te gaan en besloot dat ik iets betekenisvols en waardevols wilde doen met mijn gepensioneerde leven.” Aldus Julie.

De start van vrijwilligerswerk begon met Nederlands leren

Direct na de start van haar vervroegde pensioen had Julie een duidelijk plan voor ogen. Dit plan begon met het leren van de Nederlandse taal en hierin bekwaam worden. “Na een jaar les voelde ik mij zeker genoeg om ook vrijwilligerswerk in het Nederlands te zoeken. Via de  vrijwilligerscentrale Amsterdam kwam ik in contact met KansenNet.”

Van betekenis voor anderen en betrokken bij de maatschappij

“Ik ben een actieve vrouw. Mijn passie is dansen, met name in de Rock & Roll en Swingdansen uit de jaren 30/40. Daarnaast hou ik van fietsen, wijn en reizen. Ik ben niet iemand die stil kan zitten en doelloos kan leven. Met mijn vrijwilligerswerk voor KansenNet wil ik iets waardevols toevoegen aan de maatschappij en mijn gepensioneerde leven.”

Waarom Julie koos voor vrijwilligerswerk bij KansenNet?

In de taak van penningmeester heeft Julie een uitdagende vrijwilligersfunctie gevonden bij KansenNet. “Ik hou van financiële planning, accounting en boekhouding (ja, eerlijk!), maar ik vond ook de doelen van Kansennet belangrijk. Ze werken heel direct met hun klanten en vrijwilligers. De individuele coaching en advies zijn dingen die mij enorm aanspreken. Daarbij dacht ik ook dat de andere vrijwilligers meer begrip zouden hebben voor mijn nog niet perfecte Nederlands, gezien het feit dat ze zelf ook Nederlandse Taalcoaches hebben. Als jij ook nog vrijwilligerswerk zoekt, zou ik zeker bij de vrijwilligerscentrale (of bij KansenNet) in Amsterdam gaan kijken. Er is echt vrijwilligerswerk voor iedereen!”

Wat is het belang van KansenNet voor Amsterdam?

“Bij KansenNet zijn enorm veel gemotiveerde vrijwilligers met veel ervaring. Ze zijn heel flexibel en ze zijn erop gericht anderen te helpen, met enorm veel geduld. Dit maakt KansenNet een waardevolle toevoeging voor Amsterdam want samen maken we de verbinding van de stad én in Nederland.” Aldus onze penningmeester Julie.

Een persoonlijk bedankje van Julie voor de medebestuursleden

Tot slot geven wij natuurlijk Julie graag de kans om zelf nog iets aan het interview toe te voegen. “Ik wil graag mijn medebestuursleden bedanken voor hun geduld met mijn Nederlands. Ze zijn aardig, geduldig en bereid mij te helpen. Jullie zijn een hele aardige groep mensen en ik geniet  daardoor volop van mijn vrijwilligerswerk bij KansenNet.”

Ook vrijwilliger worden bij KansenNet?

Lijkt het jou leuk om net als Julie als vrijwilliger aan de slag te gaan bij KansenNet? Schroom niet en neem contact met ons op! Wij ontdekken graag met jou welk vrijwilligerswerk bij KansenNet bij jou past!