Als KansenNet in Amsterdam ondersteunen wij veel mensen met hun avontuur tot ondernemerschap. Vaak krijgen wij bij opstart de vraag hoe wij werken, wat we doen en wie wij allemaal helpen. Daarom tijd om jullie mee te nemen in een “inkijkje bij Startende Ondernemers”.

Ondersteuning voor Startende ondernemers

Het werk van de coördinator Startende Ondernemers vindt volledig online plaats. De aanvragen komen binnen via een formulier op onze pagina voor startende ondernemers. De vraag luidt meestal: “ik wil graag een bedrijf beginnen en ik heb daar hulp bij nodig”. En dat is precies waar wij voor zijn. De meeste vragen komen momenteel van buiten Amsterdam.  De eerste vraag is dan ook of de aanvrager bereid is om af en toe naar Amsterdam te reizen. Uiteraard moedigen wij ook mensen in Amsterdam aan contact met ons op te nemen want wij helpen je graag met het ondernemers avontuur.

Hoe de procedure en ondersteuning eruit ziet

Uiteraard leggen wij uit hoe onze procedure eruit ziet: het eerste gesprek is vrijblijvend, bij een geslaagde match wordt éénmalig € 40,- inschrijfgeld in rekening gebracht. Hierin vragen wij natuurlijk jouw akkoord. Dan is het belangrijk om de match te maken met de juiste coach. Er zijn meerdere vrijwillige coaches die je kunnen helpen en de juiste match is belangrijk voor je succes. Om de juiste match met de ondernemerscoach te maken is meer informatie nodig. Denk aan de volgende vragen:

  • Achtergrondinformatie over wat precies de plannen en ideeën zijn.
  • Waarom wil jij starten als ondernemer?
  • Wat is jouw achtergrond en ervaring?
  • Waar loop je tegenaan en wat heb je zelf al gedaan?

Het doel van het stellen van deze vragen is dat wij proberen te achterhalen of jij serieus bent in dit avontuur en of je er zelf ook voldoende energie in steekt. Op de laatste vraag waar men tegenaan loopt horen wij eigenlijk altijd… “Ik weet niet waar ik moet beginnen met ondernemen.” Maar ook “Ik heb iemand nodig die mij kan helpen met mijn bedrijfsplan.” Gelukkig hebben wij uitstekende en ervaren ondernemerscoaches die jou daarmee kunnen helpen.

Wie gingen je voor?

Natuurlijk hoor je heel graag wie je voorgingen en met welke vragen. Wij vertellen graag een paar voorbeelden die ook de enorme variëteit aan plannen laat zien.

Isa – de 17 jarige motivator en ondernemer!

Ondernemen hangt niet aan leeftijd. Het heeft te maken met een goed plan en motivatie. Zo kwam Isa van 17 jaar bij ons uit. Zij is net klaar met de middelbare school en had de wens om een bedrijf te starten waarbij ze jongeren (12-18 jaar) helpt met afvallen. Een extreem gemotiveerde jonge dame vanuit eigen ervaring en worstelingen om af te vallen. Uiteindelijk is het haar helemaal zelf gelukt en wil ze dat gaan delen met leeftijdsgenoten in de vorm van een eigen bedrijf.

Van werkloos naar Event Stylist

Natuurlijk kan het ook zijn dat je werkloos thuis zit en graag wilt starten met een eigen bedrijf. Zo kwam Georgette van 36 jaar bij ons met de motivatie en wens om zich te gaan ontwikkelen tot Event Stylist. Zij vroeg onze ondernemerscoaches voornamelijk naar advies op het gebied van samenwerking met UWV en Belastingdienst. Een wezenlijke vraag waar je mee te maken krijgt als je vanuit een WW-uitkering voor jezelf wilt beginnen en waarbij onze coaches je kunnen helpen.

Hulp bij het concreet maken van je bedrijfsplannen

Cora van 52 jaar had de wens om te starten met het geven van LachYoga en Healingen. Zij start ook vanuit het UWV en zocht een coach die haar kon begeleiden bij het bewaren van overzicht. Vooral begeleiding met wat wanneer moet gebeuren en het helpen in de concretisering van de plannen en stappen. Cora had zeer veel ideeën en had hulp nodig om dit in goede banen te begeleiden. De eerste stappen die onze coach met haar zet is het maken van een globaal financieel plan. Hiermee kan zij het UWV overtuigen zodat ze gebruik kan maken van een half jaar startperiode met behoud van uitkering.

Mobiele Surfschool

Een prachtig voorbeeld van onze steun voor startene ondernemers is Casper van 34 jaar. Hij is bezig om een mobiele surfschool (golfsurfen) op te zetten. Met zijn busje geeft hij ondertussen aan groepjes van maximaal 4 personen les. De locatie waar hij dit doet is voornamelijk in Noord Holland, Wijk aan Zee en Ijmuiden. Casper werkt samen met een coach van KansenNet die ook veel van surfen houdt. Inmiddels heeft de coach ook een gratis les gehad van Casper. Het concept surfbus staat en draait al erg goed. Neem ook eens een kijkje op https://desurfbus.nl

Is jouw plan ons volgende voorbeeld?

Denk jij na aanleiding van deze uitleg dat jouw plan ook de komende tijd het levenslicht kan zien. Maar heb jij nog hulp nodig van één van onze ervaren coaches? Vraag dan via onze pagina voor startende ondernemers een coach aan.