Nederlands leren spreken door te doen

Nederland is een prachtig land en wij Nederlandse staan open voor andere culturen en talen. Maar het nadeel hiervan is dat veel Nederlanders in het Engels gaan praten tegen mensen uit het buitenland. Dit terwijl Nederlands spreken oefenen enorm belangrijk is wanneer het gaat om het leren van de taal. Één van onze Coachees vertelt ons meer over zijn ervaring met de Nederlandse Taalcoach van KansenNet.

Zes jaar Nederlands leren, maar het niet durven spreken

“Het klikt misschien gek. Want ik studeerde Nederlands gedurende zes of zeven jaar. Toch durfde ik niet Nederlands te spreken omdat ik te weinig zelfvertrouwen had. Dit was tot ik de Nederlandse taalcoach van KansenNet ontdekte. Met mijn taalcoach durf ik meer te praten. De wekelijkse conversaties die ik in het Nederlands heb over allerlei en bovenal alledaagse onderwerpen helpen mij veel. Ik merk dat mijn Nederlandse woordenschat en kennis van grammatica met de week verbetert. Hierdoor durf ik meer Nederlands te spreken ook buiten de coaching om. Elke week verheug ik mij weer op onze conversatie en oefeningen! Een aanrader voor iedereen die Nederlands wil leren spreken.”

Ook starten met een Nederlandse taalcoach?

KansenNet maakt het leren van de Nederlandse taal mogelijk voor iedereen in Amsterdam en omgeving. Onze vrijwillige taalcoaches helpen je graag op een unieke manier met het leren van de Nederlandse taal. Geen schoolbanken, maar oefenen in de praktijk. Iedere week praat je 1 tot 2 uur met jouw taalcoach. Niet in een groep, maar alleen met je coach op een locatie die jullie samen kiezen.  Bekijk meer informatie over Nederlandse Taalcoach!