De KansenNet Taalcoach van Nederlands Spreken is een echt maatje voor de nieuwe Nederlanders. Naast het beter leren spreken maken de nieuwe Nederlanders ook kennis met cultuur, gebruiken en gewoonten. Iets dat je het beste buiten het leslokaal leert. Eén van deze nieuwe Nederlanders vertelt je graag hoe hij de coaching / begeleiding van KansenNet heeft ervaren.

“Ik ben naar Nederland gekomen om te leren”

Tegenover onze coach zit Amjad. Amjad is 28 jaar en is 5 jaar geleden vanuit Syrië naar Amsterdam gekomen. Amjad vertelt: “Ik moest naar het leger in Syrië, maar wilde in plaats daarvan reizen. Ik wilde graag naar een goed land, om te studeren. Na onderzoek kwam ik op Nederland uit. Momenteel zit ik in het tweede studiejaar van de opleiding International Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam.”

“Nieuwe plekken en de Nederlandse taal ontdekken”

Amjad - Deelnemer Nederlands Spreken KansenNetOp onze vraag of hij zichzelf zou kunnen omschrijven in het Nederlands doet Amjad dat als volgt: “ik ben ambitieus, gemotiveerd en hou van het leven. Ik vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken (en talen), en hou ook van fysieke activiteiten, bijv. bergbeklimmen.” Direct na zijn komst in Nederland heeft Amjad een cursus Nederlands gevolgd bij de VU. Hier stelde een docent van de opleiding KansenNet voor als hulp om beter Nederlands te leren spreken. “Ik schreef mij op aanraden van deze docent in voor een KansenNet Taalcoach. De VU Cursus was gericht op woorden en grammatica en ik kon niet veel spreken. Mijn taalcoach was een goede hulp met het leren spreken van Nederlands. Maar deze coach was zoveel meer, want ze heeft mij ook informatie gegeven over de cultuur en advies gegeven over werk.”

Het beter Nederlands spreken met een taalcoach helpt in het dagelijks leven

Als wij Amjad vragen hoe hij de taalcoach van Nederlands Spreken ervaren heeft reageert hij blij en enthousiast. “De keuze voor een taalcoach van KansenNet heeft mij enorm geholpen. Ik kan nu beter spreken, ik kan brieven lezen en heb de verblijfsvergunning bij de gemeente zelf kunnen verlengen. Ik ben daar enorm trots op! Het feit dat ik beter Nederlands spreek helpt mij veel in het dagelijks leven in Amsterdam en Nederland.”

Mijn tip voor anderstaligen die Nederlands willen leren

De beste tips komen altijd van iemand die in jouw schoenen heeft gestaan. Daarom vragen wij een tip aan Amjad voor andere anderstaligen die ook Nederlands willen leren. “Het begint met durf. Durf te praten. Leer de taal als een kind. Start met luisteren en vooral oefenen! Een
taalcoach van KansenNet kan je hierbij helpen en veroordeelt je niet.

Ook een Nederlandse Taalcoach aanvragen?

Ken jij iemand in jouw omgeving die het moeilijk vindt om Nederlands te spreken? Of herken jij jezelf. Schroom niet en neem contact op met de taalcoaches van KansenNet. Zij kijken graag of zij iets voor jou kunnen betekenen.