Dinsdagmiddag 29 januari verzorgde Katrien Malcontent van Randstad een hele interessante en inspirerende workshop over “de veranderende wereld van werk” voor de coaches van KansenNet. Katrien vertelde over het hoge tempo waarin de vraag naar werk verandert, de soorten beroepen waar vraag naar is, veranderen steeds sneller. Hierdoor worden bepaalde werknemersvaardigheden als aanpassingsvermogen en informatieverwerking in de toekomst belangrijker, net als sociale vaardigheden en (internet-)communicatie.

Verder legde Katrien van Randstad uit hoe belangrijk netwerken is omdat 70% van de vacatures al vervuld wordt voordat ze online of in de krant worden gepubliceerd. Dit netwerken hoeft niet perse op borrels of in werksferen te gebeuren, maar kan ook simpelweg een praatje met een buurvrouw zijn of iemand benaderen op LinkedIn.

Ook kwamen er nieuwe manieren van solliciteren als bijvoorbeeld de videopitch voorbij. Ondanks dat het voor sommigen een drempel zal zijn om de voor de camera te gaan zitten (heel begrijpelijk!), blijkt uit de praktijk dat deze manier opvalt tussen de traditionele sollicitatiebrieven en dat is vaak positief bij een sollicitatie!

Het verhaal van Katrien werd enthousiast aangehoord door de vrijwilligers van KansenNet, die nu nòg meer zin hebben om onze cliënten verder te helpen in de wereld van werk.