Onze vrijwilligers zijn niet alleen bezig met het coachen van de mensen. Ze zijn ook regelmatig bijeen om met elkaar te sparren over de mogelijkheden. Samen werken maakt tenslotte ook samen sterk. Wij leggen je graag uit wat de coördinatoren Nederlands spreken voor het KansenNet netwerk doen.

Individuele coach maar wel KansenNet aanpak

Binnen ons team van vrijwilligers voor het onderdeel Nederlands Spreken, is er een team coördinatoren samengesteld. Dit team vergadert regelmatig om inspiratie op te doen, maar ook om één lijn te houden in de aanpak. Iedere taalcoach is uniek en wij verwachten niet dat iedereen hetzelfde stramien in de coaching gebruikt. Echter willen wij wel zorgen dat KansenNet als vrijwilligersorganisatie er alles aan doet om wel eenzelfde gevoel aan iedere coachee mee te geven.

Meer mensen helpen Nederlands Spreken

Naast de overkoepelende aanpak, is het aan de coördinatoren de taak om meer mensen kennis te laten maken met de dienst Nederlands Spreken van KansenNet. Samen denken zij na over wat ze aan activiteiten kunnen ontplooien en hoe ze meer mensen kunnen helpen. Ook als jij als vrijwilliger niet in de coördinatie zit, kan jij jouw ideeën neerleggen om te zorgen dat wij als vrijwilligersnetwerk optimaal gebruik maken van de talenten en ideeën die er in de groep zijn.

Online werving voor KansenNet

KansenNet biedt naast de Nederlandse Taalcoach ook andere type coaching. Denk hierbij aan Loopbaancoaching, Bedrijfscoaching en coaching voor stichtingen. Om te zorgen dat het onderdeel Nederlands spreken voldoende vertegenwoordigd is op de online kanalen denken onze coördinatoren ook mee in hoe ze online hun doelgroep kunnen bereiken en kunnen werven. Dit wordt vervolgens weer in de bestuursvergadering besproken.

Ook vrijwillige taalcoach worden voor KansenNet? Ontdek meer over de mogelijkheden.