Stichting of vereniging

Je bent betrokken bij een initiatief in je buurt, je wilt een sociaal doel bevorderen of een belang behartigen, andere mensen helpen, samen met anderen sporten of iets cultureels doen. Eerst zijn je plannen nog vaag, maar geleidelijk worden ze concreet. Je denkt er over om een stichting te starten of vereniging op te richten.

En dan komen er veel vragen op je af
Is dat wel nodig? Wordt het een stichting of een vereniging of nog weer anders? Een adviseur van KansenNet kan je helpen om de juiste keuzes te maken.

Vormgeven

Heb je besloten een stichting te starten of vereniging op te richten, dan is er veel te doen. Statuten, bestuur, Kamer van Koophandel, bankrekening, verzekering, belasting, subsidie, contributie, vrijwilligers, begroting, administratie, website en nog meer onderwerpen. Belangrijk is dat je een duidelijk plan maakt voor de activiteiten die je gaat uitvoeren.

Je adviseur helpt je
Voor de meeste mensen is een stichting starten geen bekend terrein. Dat is het wel voor de adviseurs van KansenNet. Maak gebruik van hun ervaring!

Besturen en beheren

Nadat de stichting gestart is komt er dagelijks bestuur om de hoek kijken. Stichtingen en verenigingen moeten bestuurd worden en dat gaat niet vanzelf goed. Als er problemen zijn laat die dan niet doorzeuren, maar vraag raad bij een adviseur van KansenNet. En ook het beheer vraagt aandacht. Dat spreekt vanzelf voor de financiën maar dat geldt ook voor de uitvoering van de activiteiten.

Wacht niet tot het is misgegaan
Schakel een adviseur van KansenNet in voor het te laat is. Met onbevooroordeelde blik en op basis van veelzijdige ervaring kan die je helpen je organisatie weer in het goede spoor te krijgen.

Vraagstukken die spelen bij stichtingen en verenigingen

Opstellen van statuten, maken van een bedrijfsplan, de website en een subsidieaanvraag

Een stel bevlogen, net afgestudeerde vrouwen wil een informatiecentrum opzetten waar advies wordt gegeven over de duurzaamheid van producten. In ruwe vorm zijn hun ideeën klaar, het komt nu aan op de uitwerking. Voor deze uitwerking hebben deze vrouwen aanspraak...

Bedrijfsplan voor activiteitencentrum

De zakelijk leidster van een bloeiend activiteitencentrum in haar aanvraag: “Het begint een beetje zwaar te worden om de organisatie in mijn eentje te trekken. Ik zou graag advies / ondersteuning willen vragen bij de zakelijke kant als, subsidieaanvragen,...

Nieuwe plannen op basis van: bestemmingsplan, milieuvoorschriften, natuurbescherming, erfpacht, financiën en contracten.

Kansennet heeft recentelijk een vereniging geholpen die een een natuurterrein beheert. Zij gebruiken het terrein middels de reeds aanwezige voormalige boerenwoning. Door verzakking van de grond is deze boerenwoning bouwvallig. Hierdoor is de ruimte korte termijn niet...

Ingewikkelde juridische structuur vereenvoudigen

Hoe trek je nieuwe leden aan voor je vereniging? Een oude levensbeschouwelijke vereniging heeft steeds minder leden en de overgebleven leden vergrijzen. Maar er is wel een groot vermogen. In het verleden is ter bescherming daarvan een ingewikkelde juridische structuur...

Advies op maat

De adviseurs van KansenNet leveren maatwerk. Om goed te kunnen adviseren starten wij altijd met een intakegesprek. Na de kennismaking met de adviseur stellen jullie samen vast of er een klik is. De adviseur zal je helpen antwoorden te vinden op je vragen.

Deskundig advies

Onze adviseurs hebben verschillende achtergronden en ervaringen en hebben allen een uitgebreid netwerk. Zij zijn al jaren actief als adviseur en/of manager bij grote en kleine organisaties.

Eenmalig inschrijfgeld

KansenNet draait volledig op vrijwilligers, maar maakt wel kosten voor bijvoorbeeld website, reclame-uitingen, beursbezoeken en administratie systemen. De subsidie inkomsten zijn ontoereikend voor de continuïteit van de Stichting KansenNet. Daarom vragen wij een eenmalig inschrijfgeld van € 40.

Voorbeelden

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen vinden wij het belangrijk dat jij een idee hebt van de vraagstukken waarvoor je bij KansenNet terecht kunt.

Activiteiten- centrum

De zakelijk leidster van een bloeiend activiteitencentrum in haar aanvraag: “Het begint een beetje zwaar te worden om de organisatie in mijn eentje te trekken. Ik zou graag advies / ondersteuning willen vragen bij de zakelijke kant als, subsidieaanvragen, fondsenwerving, marketing, bedrijfsplan etc.
De adviseur van KansenNet treedt op als sparringpartner, adviseur bij subsidieaanvragen, verbetering van de organisatie en helpt bij het opstellen van een bedrijfsplan.
De aanvrager: “Eigenlijk was mijn eerste doel om ondersteuning / advies te krijgen bij de fondsenwerving en subsidieaanvragen. De adviseur heeft me overtuigd dat het hebben van een bedrijfsplan van essentieel belang is. Dus daar is de focus op geweest en volgens mij is dat een prima beslissing”.

Informatie- centrum

Een stel bevlogen, net afgestudeerde vrouwen wil een informatiecentrum opzetten waar advies wordt gegeven over de duurzaamheid van producten. In ruwe vorm zijn hun ideeën klaar, het komt nu aan op de uitwerking.
De adviseur van KansenNet helpt ze bij het opstellen van statuten, het maken van een bedrijfsplan, de website, een subsidieaanvraag.
De oprichtster: “Vanuit KansenNet keek er bij elke grote stap iemand over mijn schouder mee. Hierdoor durfde ik veel meer zelf te doen en voelde ik mij gesteund in mijn keuzes

Natuur-
vereniging

Een vereniging beheert een natuurterrein en gebruikt als onderkomen een daarop staande voormalige boerenwoning. Door verzakking is de woning bouwvallig en op korte termijn niet meer veilig.
De adviseur van KansenNet helpt het bestuur bij het maken van plannen voor iets nieuws. Vele vragen over bestemmingsplan, milieuvoorschriften, natuurbescherming, erfpacht, financiën, contracten. Na een geslaagde fondsenwerving wordt een tijdelijk houten tuinhuis gekocht en geplaatst.

Levens- beschouwelijk

Een oude levensbeschouwelijke vereniging heeft steeds minder leden en de overgebleven leden vergrijzen. Maar er is wel een groot vermogen. In het verleden is ter bescherming daarvan een ingewikkelde juridische structuur bedacht die een ‘overval’ moet voorkomen. Maar het lukt het niet meer om genoeg leden te vinden voor alle daarvoor benodigde besturen en commissies.
De adviseur van KansenNet helpt om een vereenvoudigde structuur te ontwerpen.
Het bestuur: “Van jouw ideeën en adviezen werden we blij! We gaan ermee aan de slag, dat wil zeggen: we leggen deze zomer de hoofdlijnen voor aan een notaris”.

Maak je plan concreet, vraag hulp!   KansenNet brengt je verder.

Adviseur aanvragen voor stichtingen en verenigingen

Heb je interesse?
Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in voor advies.

Binnen enkele dagen neemt een coördinator van KansenNet / Stichtingen en verenigingen contact met je op om je aanvraag te bespreken. Mogelijk spreekt hij nog een aanvullend intakegesprek met je af. Als wij besluiten om met je in zee te gaan, kiezen wij een adviseur voor je, met wie je in een volgend gesprek kennismaakt. In dat gesprek maak je afspraken over de verdere aanpak.


De informatie die je hieronder geeft is essentieel om je organisatie te matchen met een adviseur die past.


Graag een korte omschrijving van jouw vraag (uitvoerige toelichtingen kunnen hieronder als bijlage meegestuurd worden)
Toegestane bestandstypen: pdf,doc,docx,rtf.
Graag een korte beschrijving.

Gegevens van de organisatie


* verplichte velden

KansenNet maakt weinig kosten doordat onze organisatie geen personeel in dienst heeft, maar volledig draait op vrijwilligers. Daardoor kunnen wij onze diensten vrijwel kosteloos aanbieden. Er zijn wel uitgaven voor onze website, communicatie en administratie.

Eenmalig inschrijfgeld.

Als je na een kennismakingsgesprek ervoor kiest een coaching
traject in te gaan, ontvang je van onze penningmeester een “tikkie”
om de € 40 inschrijfgeld te betalen.

Onze sponsors